Gyanúsítottként hallgatták ki az MSZP-s Tóth Csabát

Gyanúsítottként hallgatták ki az MSZP-s Tóth Csabát

Tóth Csaba (Képernyőfelvétel: Tóth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen nap sem telt el azóta, hogy az Országgyűlés felfüggesztette az MSZP-s Tóth Csaba mentelmi jogát, a politikust gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség. Korábban azt közölték, hogy a gyanú szerint 2017 őszétől kezdve két éven keresztül havi 10-15 millió forintos kenőpénzt vett át.

„Kutatást és lefoglalást” végzett az ügyészség pénteken az MSZP-s Tóth Csabánál, majd gyanúsítottként hallgatták ki az országgyűlési képviselőt. Erre azután nyílt lehetőségük, hogy az Országgyűlés csütörtökön napközben felfüggesztette a parlamenti honatya mentelmi jogát.

A gyanúról az ügyészség ezúttal is csak annyit közölt, hogy 2016-ban Tóth Csaba mint Budapest XIV. kerületének országgyűlési képviselője, társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt. A parlament mentelmi bizottságának ugyanakkor ezt ki is fejtették, eszerint összesen 250 milliós kenőpénzt kaphatott a parkolóautomatákat üzemeltető cégtől. Ugyanebben az ügyben gyanúsított még Horváth Csaba, Zugló szintén MSZP-s polgármestere. A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tóth Csaba tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Címkék: korrupció, Tóth Csaba