Gyula privatizálta a buszmegállóit Mészáros Lőrinc cégének

Gyula privatizálta a buszmegállóit Mészáros Lőrinc cégének

Gyulai buszmegálló (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még tavaly ősszel visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a fideszes többségű gyulai képviselő-testület a NER-univerzumban nagyhalnak számító, egykor még Simicska Lajos, de az egykori Fidesz-pénztáros bukása után mára Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft.-től. A Békés megyei fürdőváros még tavaly októberi képviselő­-testületi döntése után végül 15 éves szerződést kötött a Publimont Kft.-vel – írja a Narancs.hu A lapnak Galvács Mihály egykori fideszes, ma az MMM színeiben politizáló alpolgármester számolt be az ügyről, kifejtve: a másfél évtizedre szóló szerződés első egy-másfél évében a Publimont megkeresi a befektetés minden költségét, és onnantól kezdve kizárólag saját hasznára dolgozik.

Apolitikus a lapnak elmondta, Publimont Kft. végiglátogatja az ország régióközpontjait, megyeszékhelyeit és középvárosait, és minden megkeresett önkormányzat esetében azzal az ajánlattal áll elő, hogy saját költségén új buszvárókat épít, cserébe az itt található reklámfelületeket értékesíti. Az ügyletet a legtöbb helyen úgy ütik nyélbe, hogy a cégnek közterülethasználati díjat sem kell fizetnie, de cserébe szép és esztétikus, hirdetési felületekkel bőven rendelkező utasvárókat kapnak a városok.

A gyulai eset nem példanélküli, hiszen – írja a lap – Békéscsabán Szarvas Péter, a Fideszhez közel álló Hajrá Békéscsaba Egyesület polgármestere egyszemélyben döntött úgy idén tavasszal, hogy a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó hirdetésszervező és hirdetésifelület-kezelő Publimont Kft. építhet buszvárókat a békési megyeszékhelyen. 

Az önkormányzat tavaly októberben tárgyalta az ügyet, amelyet Görgényi Ernő fideszes polgármester terjesztett elő. Az akkori vitában elhangzott, hogy a városnak összesen 51 millió forintjába kerülne a 31 új buszváró létesítése, amelyre a Fidesz szerint nincs pénz, másrészt Görgényi akkor és a 2021 decemberi ülés vitájában is azt hangoztatta, hogy a helyi hirdetési piac gyengesége miatt a bevételek is bizonytalanok, így pedig megítélése szerint előnyös a Publimont Kft. ajánlata.

Galbács Mihály ugyanakkor sokallta a több mint 50 milliós beruházási költségeket, és furcsának tartotta azt is, hogy az önkormányzat mennyire kiszolgáltatottá teszi magát az azóta már életbe lépett szerződésben. Galbács számítása szerint a Gyulán létesítendő 31 buszváró a Mészáros-féle cégnek nem kerülne a város számítása szerinti 51 millió forintba, éppen azért, mert a Publimont százas, de lehet, hogy ezres nagyságrendben rendeli meg a buszvárókat országos projektje részeként, így ez nem is kis mértékben költségcsökkentő tényező.

A képviselő számításai szerint viszont a 31 buszvárón található hirdetési fületek listaárait, és egy feltételezett 80 százalékos kihasználtságot számítva bruttó 144 millió forint folyik be évenként csak a békési fürdővárosi reklámokból. S mivel a cég árbevétel-arányos nyeresége 34-35 százalék volt a legutóbbi évben, így egy-másfél év alatt megtérülne a gyulai befektetés, a 15 éves határidő fennmaradó része pedig már tiszta nyereség lenne Mészáros cégének. Galbács szerint ráadásul a hirdetések 80 százaléka állami és kormányforrásból érkezne, míg csak a fennmaradó 20 százalék érkezne piaci megrendelőktől.

A gyulai önkormányzat és a Publimont Kft. között kötött szerződés egyik pontja – minden lehetőségre és politikai fordulatra felkészülve – kiköti, hogy „az utasvárók és az azokban elhelyezett reklámeszközök a hirdetési cég tulajdonát képezik, és kizárólagos tulajdonában maradnak a szerződés bármely okból történő megszűnése, megszüntetése esetén is”.

Egy következő pont elbizonytalanít abban a tekintetben, hogy a városban ténylegesen az önkormányzat irányítja-e az ügyeket és autonóm szereplőként cselekszik-e, ugyanis a dokumentum szerint ha a város a szerződés 15 éve alatt a fentieken kívül további utasvárókat akar „felújítani, kicseréltetni vagy kihelyeztetni, úgy köteles ajánlatot kérni a Publimont Kft.-től.”

A hirdetési cég által telepített utasvárók a hirdetési felületeikkel együtt a szerződés megszűnésekor is a Publimont Kft. tulajdonában maradnak. A gyulai önkormányzat azt is vállalta, hogy a szerződés aláírását követően nem köt harmadik személlyel szerződést az adott közterületre, amennyiben a Publimont Kft. élni kíván ott reklámja.