Orbán–Gyurcsány szópárbaj az őszödi beszédről

Orbán–Gyurcsány szópárbaj az őszödi beszédről

(Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt szivárgott ki Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elmondott beszéde, ezt az alkalmat meg is ragadta Orbán Viktor. A miniszterelnök a nyári kihagyás után újra adott interjút a Kossuth rádiónak, ahol dermesztő pillanatnak nevezte a magyar politikában az akkori eseményt. Azt pedig ijesztőnek, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, csődbe vitte Magyarországot, még ma is a baloldal vezetője.

Gyurcsány Ferenc ezt nem hagyta szó nélkül és a Facebookon reagált. Mint írta, „ijedős ember ne menjen politikusnak”. – Ha már emberek közé sem megy – tette hozzá, utalva arra, hogy a kormányfő nem szokott részt venni utcai kampányolásban vagy bármilyen nem előre leszervezett utcai eseményen.

A kormányfő egyébként a rádióinterjú mellett ugyancsak szánt egy külön Facebook-posztot is az őszödi beszédnek. Ott a legismertebb mondatrészt emelte ki – „hazudtunk reggel, éjjel meg este” –, ismét csak dermesztőnek nevezve a múltat.

A Fidesznek és a kormánynak nyilvánvalóan kapóra jön az évforduló, hiszen a közelgő választásokra hangolódva másról sem szól a kormányzati kommunikáció ellenzéket érintő része, mint hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője és végleg le kell zárni a Gyurcsány-korszakot.