Három embert vittek kórházba a szerdai könnygázba fulladó tüntetés után

Három embert vittek kórházba a szerdai könnygázba fulladó tüntetés után

Tüntetők és rendőrök a Karmelita kolostornál 2023. május 3-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az I. kerületi helyszínről 3 férfit szállítottunk könnyebb sérülés gyanúja miatt, vizsgálat céljából kórházba – erről írt az Országos Mentőszolgálat a Magyar Hangnak adott válaszában a szerdai, Karmelita kolostor előtt végződő tüntetés kapcsán, azt azonban nem közölték, hogy a sérültek között hány civil tüntető és hány rendőr volt.

A demonstrálók ismét kordonbontással próbálkoztak, ám ezt a rendőrök nem hagyták, egy ponton könnygázt vetettek be, de arra is volt példa, hogy gumibotot használjanak. Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda esti közleményében azt állította, hogy a tiltakozók rendőrökre támadtak a kordonbontás közben, azt lapunk kérdésére nem árulták el, hogy hány rendőr sérült meg eközben – ahogy eddig nem mutatták be a tüntetők támadásait bizonyító felvételeket sem. 

A Karmelita Kolostornál a rendőrök öt embert fogtak el, akiket rendőrökkel szembeni agresszióval, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak. További nyolc személyt azért jelentettek fel, mert a demonstráción arcot eltakaró maszkot viselt.