Úgy tűnik, valamit nagyon el akarhatnak rejteni Hatvanpusztán

Úgy tűnik, valamit nagyon el akarhatnak rejteni Hatvanpusztán

Faültetés a hatvanpusztai majorság körül (Fotó: Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rengeteg új fát ültetnek a hatvanpusztai kastély köré – számolt be róla Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki egy tévéstábbal látogatott a helyszínre.

A politikus a napokban a Gulyáságyú Médiával berepült a Hatvanpusztán épülő, Orbán Viktor édesapja nevén lévő rezidencia fölé, most a földről is megnézte, „hogy milyenre cserélte Orbán az előző pálmaházát”. Hozzátette: „közben azt is láttuk, hogy gőzerővel ültetnek a kastély köré rengeteg új fát. Ennek oka az lehet, hogy a mostaninál jobban takarja el a luxus »majorságot« a kíváncsi szemel elől, bár igazán értelme csak akkor lesz, ha a kastély főbejáratához vezető, most még közutat eladják a Főnöknek és ő lezárja azt”.

„A pénz nem számít: Orbánnak nem tetszett az eredeti pálmaház Hatvanpusztán, ezért csináltatott egy másikat... Tavaly ilyenkor a földről és a levegőből is látható volt az épülő, modern, egyszerű stílusú pálmaház. A héten viszont a Gulyáságyú médiával néztük meg a luxus rezidenciát és meglepődve láttam, hogy az eredeti helyett egy csicsásabb, archaizáló télikert áll a Főnök luxus palotájának a kertjében. Úgy tűnik, Orbánnak nem számítanak a költségek, a tökéletességre törekszik” – írta még hétfői posztjában Hadházy. A Gulyáságyú Média ugyanekkor feltűnőnek nevezte, hogy nagy volt a nyüzsgés a birtokon és erős volt az építési forgalom is: tizenegy gépkocsit számoltak meg a Mészáros Lőrinc szomszédos földjén vezető, az Orbán-építkezést kiszolgáló magánúton és legalább még egyszer ennyi parkolt a kúria hátsó részén. Ezen felül csak kerti munkásból nyolcat láttak.

Az rtl.hu néhány napja számolt be arról, hogy újabb hét földet, nagyjából 30 hektárnyi szántót vásárolna meg Orbán Győző Alcsútdobozon 83,7 millió forintért. Információik szerint a kiszemelt földek közt van olyan, ami a miniszterelnök édesapjának tulajdonában lévő hatvanpusztai birtoktól nem messze helyezkedik el, bár nem közvetlenül szomszédos azzal, beékelődik közéjük 1-2 földterület.