Hazugságvizsgálóra kötötték Fekete-Győr Andrást

Hazugságvizsgálóra kötötték Fekete-Győr Andrást

Fekete-Győr András poligráfos vizsgálata (Forrás: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogyan azt korábban már jelezte, poligráfos vizsgálatnak vetette alá magát Fekete-Győr András. A Momentum elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje azzal indokolta a rendhagyó akciót, hogy bántja, amikor az embereknek tolvaj, csaló, hazug személyiség jut eszébe a politikusokról. Szavai szerint azt akarta bizonyítani, hogy egy olyan új politikai generációt képvisel, „amely soha nem akar lopni, csalni, és soha nem akar hazudni”.

A vizsgálatról egy néhány perces videót is közzétett a Facebook oldalán, a felvételen az látszik, ahogyan kérdéseket tesznek fel neki. A következőkre válaszolt:

  • Kapott-e Ön valaha valamilyen anyagi támogatást Soros Györgytől, vagy valamelyik szervezetétől?
  • Külföldi megbízásból gyűjtöttek aláírásokat a budapesti olimpiai népszavazásért?
  • Kapott-e utasításokat Gyurcsány Ferenctől?
  • Lefizette-e Önt vagy a Momentumot valaki azért, hogy az ő véleményét népszerűsítsék?
  • Eltitkol-e valamilyen olyan dolgot a múltjából, amely összeegyeztethetetlen a miniszterelnöki jelölésével?
  • Csak kampányfogás a kormányváltás utáni elszámoltatási terv?

A felvételen Fekete-Győr András a kérdésekre nemmel válaszol, majd azt írják ki, hogy a vizsgálat eredménye szerint nem adott megtévesztő választ. A Momentum azt közölte, hogy a vizsgálatot egy több mint 20 éves poligráfos gyakorlattal rendelkező profi hazugságvizsgáló szakember végezte. A teremben csak ő és Fekete-Győr András tartózkodott. A válaszok értékelését pedig a szakvéleményből idézték.

A Momentum miniszterelnökjelöltje zárásként elmondta: Orbán Viktornak is azt javasolja, hogy kösse magát hazugságvizsgálóra.