Hímes tojással és matyó hímzéses oltárterítővel indult útnak Sulyok Tamás

Hímes tojással és matyó hímzéses oltárterítővel indult útnak Sulyok Tamás

Sulyok Tamás érkezése Rómába (Fotó: Sulyok Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rómába utazott Sulyok Tamás köztársasági elnök, aki ma Ferenc pápával találkozik. A Blikk beszámolója szerint az államfő nem üres kézzel érkezik a Vatikánba, három ajándékot visz a katolikus egyházfőnek: a középkori magyar történelmet és királyokat bemutató Képes Krónika díszmásolatát, egy matyó hímzéssel ellátott, hófehér alapú, arany mintázatú oltárterítőt és egy hímes húsvéti tojást.

A lap azt írja, hogy a tervek szerint Sulyok Tamás körülbelül másfél órát tölt majd a pápa társaságában, és a négyszemközti audiencia után együtt fogadják a Nemzeti Zarándoklat magyar tagjait. Értük a Szent Péter-bazilikában Erdő Péter bíboros mutat majd be szentmisét. Magyar államfő legutóbb tavaly járt Ferenc pápánál: a kegyelmi ügy miatt lemondott Novák Katalin augusztus 25-én találkozott vele négyszemközti audiencián. Római útjára a köztársasági elnököt a felesége is elkísérte.