Horváth Csaba tagad mindent

Horváth Csaba tagad mindent

Horváth Csaba (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Semmilyen bűncselekményt nem követtem el! Soha, senkitől nem kértem és nem kaptam pénzt semmilyen tevékenységemmel kapcsolatban, befolyásommal soha nem üzérkedtem. Az alaptalan vádat visszautasítom – ez szerepel a korrupciós üggyel meggyanúsított MSZP-s Horváth Csaba vallomásában.

Mint arról lapunk is beszámolt, az ügyészség gyanúja szerint Horváth Csaba és a szintén MSZP-s Tóth Csaba korábban megállapodott Fuzik Zsolttal, aki egy bizonyos SIS Parking Kft. tevékenységében jelentős befolyással bírt. Azt ajánlották neki, hogy amennyiben a SIS Parking Kft. hajlandó indulni a zuglói parkolás fejlesztését célzó pályázaton, segítenek, hogy nyerjen is. Cserébe a két MSZP-s politikus azt kérte, hogy az árbevételből előre meghatározott összeget kapjanak, illetve a nyereség felére is igényt tartottak havonta. Az ügyészség szerint Tóth Csaba – saját maga és Horváth Csaba részére – 31 millió 250 ezer forintot vett át 2017 első felében. Ezután egyébként Tóth Csaba még további 250 milliót is.

Horváth Csabánál – aki jelenleg Zugló polgármestere – korábban már tartottak házkutatást. Vallomásában azt hangsúlyozta, hogy „az egyébként zavaros és ellentmondásos gyanúsítás szövege” szerint sem volt döntési, intézkedési jogosultsága, sem hatásköre a zuglói parkolási ügyekkel kapcsolatban.

Majd felidézte, milyen ismeretség fűzi Fuzik Zsolthoz. Állítása szerint 2016. március elején egy baráti házaspár születésnapi eseményén ment oda hozzá és mutatkozott be neki. Onnantól kezdve számos információval kereste meg, amely információk egy része azonban „már az átadáskor elavult volt”, de „rendszeresen voltak konkrét és használható információi” politikai ellenfeleiről, ami fenntartotta az érdeklődését és emiatt többször is találkozott vele. A 2019 januárjában lezajlott főpolgármester-jelölti előválasztás után a szocialista politikus szerint a kapcsolatuk lazult, hiszen miután az előválasztás eredményeképpen a főpolgármesteri pozícióra nem aspirált, nem voltak érdekes a megszerezhető információk.

Horváth Csaba szerint Fuzik Zsolt vallomásának teljes hiteltelenségét és valótlanságát jól mutatja, hogy a gyanúsításban írt pénzátadásoknak – egy kivételtől eltekintve – az időpontja ismeretlen, az összegek pedig nincsenek konkrétan meghatározva, az egyetlen pénzátadásra vonatkozó időpont napján bizonyíthatóan nem találkozott a férfival.

Az MSZP-s politikus – ahogy korábban, ezúttal is – bírálta a gyanúsítás időzítését. Egyúttal azt kérte, hogy szembesítsék Fuzik Zsolttal.