Jakab Péter: Ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rám, akkor visszamegyek tanítani

Jakab Péter: Ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rám, akkor visszamegyek tanítani

Jakab Péter (Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak azokkal akar összefogni Jakab Péter, akikre „a választók azt mondják, hogy szükség van rájuk, megdolgoztak a bizalomért” – többek között erről beszélt a politikus az RTL-nek adott interjújában. A Mi Hazánkat egyből kizárta, mondván, soha nem volt ellenzéki párt, de a Jobbikról is úgy beszélt, hogy „már a Fidesz pártján állnak”. Azt a kérdést pedig – mint mondta – nem neki kell eldönteni, hogy a DK-val és a Momentummal hajlandó lenne-e egy asztalhoz ülni, hanem a választóknak. – Nekem nem kell se Gyurcsány Ferencet, sem a Momentum elnökét – sose jut eszembe a neve – szeretnem. Ha a választók azt mondják, például 19 százalékuk, hogy szükségük van a DK-ra, akkor nekem nincs más választásom, minthogy leüljek velük, és tárgyaljunk a közös munkáról – fogalmazott.

Jakab Péter az előválasztást életveszélyesnek nevezete. – Akár tetszik, akár nem, de füstös szobákban le kell ülni, és felnőtt emberként meg kell egyezni abban, hogy ki az a – reményeim szerint – politikus, aki meg tudja győzni a választókat, és nem követ el olyan hibákat, mint egy lelkes civil, aki a maga messianisztikus tudatával megérkezik a küzdőtérre, és nem veszi tudomásul a politika játékszabályai – mondta.

A Magyar Hang éppen kedden írta meg, hogy a Nép Pártján indulni fog a jövő évi EP-választáson és az önkormányzati választáson is, ennek megfelelően terveik szerint még az idén párttá alakulnak. Az önkormányzati választásokon nagyságrendileg ezer képviselőjelölttel fognak felállni országszerte. Az interjúban ennek kapcsán azt mondta, hogy nagyrészt olyanokról van szó, akik eddig nem foglalkoztak politikával, viszont hiteles alternatívát keresnek és arra jutnak, hogy ha a régi ellenzék nem lép, nem képes küzdeni a rezsimmel szemben, akkor majd ők maguk megteszik.

A politikus azt is kijelentette, mi történik, ha a népnek nincs szüksége rá és pártjára. – Ha a nép úgy dönt, hogy nincs szüksége rám, akkor visszamegyek tanítani. Mostanában úgy hallom, hogy elég kevés tanár van. Én ott sem fogom feladni – közölte.