Jakab Péterék mozgalma párttá alakul, ezer jelöltet állítanak az önkormányzati választásokon

Jakab Péterék mozgalma párttá alakul, ezer jelöltet állítanak az önkormányzati választásokon

Jakab Péter (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Nép Pártján indulni fog a jövő évi EP-választáson és az önkormányzati választáson is. Ennek megfelelően terveink szerint még az idén párttá alakulunk, hogy megfeleljünk a jogi elvárásoknak, a működésünkben azonban továbbra is a mozgalmi jelleg marad a meghatározó – ezt válaszolta a Jakab Péter vezette mozgalom sajtóosztálya a Magyar Hang megkeresésére hétfőn. Jakab Péter múlt héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be először, hogy párttá alakulnak, ezzel kapcsolatban viszont új részleteket is közölt lapunk megkeresésére.

„Másoknak pénzük van, nekünk aktivistánk”

Mint a Magyar Hangnak írták, az önkormányzati választásokon nagyságrendileg ezer képviselőjelölttel fognak felállni országszerte. – Hiszünk az összefogásban, ezért ott, ahol az ellenzék az elmúlt ciklusban bizonyított, de legalábbis bátran küzdött a rezsim ellen, ott a Nép Pártján az összefogás részeként fog elindulni. Ott, ahol az ellenzék letette a fegyvert, és működésében jórészt csak a Fideszt másolja, ott nincs más lehetőségünk, mint új ellenzéket építeni. Ellenzéki szavazó nem maradhat, és nem is fog képviselet nélkül maradni – szögezték le.

És hogy milyen pénzből fognak kampányolni? Válaszuk szerint a Nép Pártján állami támogatásban nem részesül, így a választási felkészülés anyagi részét Jakab Péter országgyűlési képviselőjük tiszteletdíjára, valamint a támogatóik mikroadományaira építik. – Pénzben se a Fidesszel, se az állami támogatással rendelkező parlamenti pártokkal nem tudunk és nem is akarunk versenyezni. Valljuk azonban, hogy a Fidesz legyőzéséhez elsősorban sok-sok ember kell. Amíg mások a magyar emberek pénzére számítanak, mi magukra a magyar emberekre. Őket toborozzuk, jelenleg 24 ezer jelentkezőnél tartunk. Másoknak pénzük van, nekünk meg aktivistánk. Nálunk van kikkel küzdeni a rezsim ellen – fejtették ki.

Jakab Péter nemrég arról emlékezett meg közösségi oldalán: június 8-án volt egy éve, hogy lemondott a Jobbik elnöki posztjáról, később pedig ki is lépett a pártból. – Akkor nehéz volt. Nem a lemondás, hanem a szembesülés azzal, hogy a Jobbik hogyan képes néhány ember pozíciója érdekében összejátszani a Fidesszel. Mondogattam is akkor: akik előttem elhagyták a Jobbikot, jellemzően a Fidesznél kötöttek ki. Én vagyok talán az első, aki azért hagyta el a Jobbikot, mert maga a párt kötött ki a Fidesznél – írta akkor.