Jámbor András: Magyarországon hiába dolgozol, abból nem lesz lakásod

Jámbor András: Magyarországon hiába dolgozol, abból nem lesz lakásod

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendszer mára eljutott arra a szintre, hogy már nemcsak azokat támadja, akik veszélyesek rá, de azokat is a porba akarja tiporni, akik majd valaha egyszer potenciálisan veszélyt jelentenek. Még mielőtt megerősödnénk, azelőtt kell lecsapni ránk – jelentette ki Kompország című műsorunkban Jámbor András országgyűlési képviselő, a Szikra Mozgalom alapítója annak kapcsán, hogy vajon miért tekint rá és mozgalmára a Fidesz egyik első számú célpontként.

Arra a kérdésre, nem tervezi-e, hogy mozgalmukat párttá alakítják, azt mondta: párttá alakulni egy versengő demokráciában van értelme, ahol legyőzheted a másik ellenzéki pártot, mert mást gondoltok a világról. Ma a jelenlegi viszonyok között erre nincs lehetőség, ők is belekényszerülnének abba, amit a többi csinál, ugyanazt a tortát szeletelnék tovább, annak pedig nincs semmi értelme.

Az antifa támadások kapcsán letartóztatott, majd szabadon engedett aktivistájuk és a nő lakótársánál talált gyermekpornográf felvételek kapcsán azt fejtette ki, hogy soha nem találkozott a férfival, nem dolgozott nekik, nem volt kapcsolatuk vele. Krisztina, az aktivista sem a munkatársa, de őt természetesen ismeri, most is kapcsolatban állnak vele, és minden jogi segítséget megadnak neki, mert a hatóságok és a propagandasajtó ártatlanul meghurcolta és tönkretette a nő életét.

Jámbor András arról is beszélt, hogy a statisztikai adatok azt mutatják: ahhoz, hogy ma Magyarországon kinek van saját lakása, szinte semmi köze annak, hogy dolgozik-e vagy sem. Szerinte ma attól függ, hogy valakinek van-e ingatlana, hogy mit örökölt a családjától, az orbáni politika egyáltalán nem teremt esélyt a felemelkedésre. – Azt tapasztalom, hogy a válságok után a gazdagok még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek lesznek – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz rezsicsökkentése nem baloldali programelem-e, amivel Orbán Viktor kihúzta az ellenzéki pártok alól a szőnyeget, úgy felelt: a baloldali politika lényege nem a féktelen osztogatás, hanem az esélyteremtés a nehéz helyzetben lévőknek. Ehhez képest ma ugyanúgy jár a rezsicsökkentés a leggazdagabbaknak is, mint a legszegényebbeknek. – Még mindig a mi pénzünkből töltik meg vízzel Mészáros Lőrinc medencéjét – tette hozzá.

Címkék: Jámbor András