Másodfokon is elítélték Varju Lászlót

Másodfokon is elítélték Varju Lászlót

Varju László és a biztonsági őrök 2018. december 17-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön Varju Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét, írta meg a Telex. Az első két pontban az MTVA-székházban történt 2018-as dulakodás miatt emeltek vádat ellene, a harmadik pont szerint Varju a 2018-as választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza.

A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban első fokon garázdaság és választási csalás miatt elítélte a képviselőt, de a testi sértés vádpontjában felmentették. A Fővárosi Ítélőtábla most megváltoztatta ezt, és testi sértés pontjában is bűnösnek mondta ki a képviselőt. A másodfokú bíróság szerint Varju szándékosan húzta ki az egyik biztonsági őr lábát az MTVA-székházban. Az első fokú büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta. Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.

Varju László a bírósági tárgyalását követően doorstep sajtótájékoztatót tartott. Szerinte törvénysértő határozat született, ami ellen fellebbezést nyújtott be. A DK képviselője hozzátette: itt még nincs vége, az igazáért a végsőkig küzdeni fog, és ebben a jelenlévő tüntetők támogatását kérte. A párt közleménye szerint nem fogadhatjuk el, hogy miközben az Orbán-rendszerben egy pedofilsegítő bűnözőnek adnak elnöki kegyelmet, addig a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt büntetlenül bántalmazhatnak egy középületben, majd a bántalmazói helyett a képviselőt helyezik vád alá. Gyurcsány Ferenc DK-elnök is reagált: „Becstelen, tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lacit. Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban. Gyalázatos” – írta. A Fidesz is reagált, Kocsis Máté frakcióvezető a közéletből való távozásra szólította fel.