Jól ment tavaly Habony Árpád brit cégének

Jól ment tavaly Habony Árpád brit cégének

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese (j) Habony Árpáddal beszélget a hajdúszoboszlói Béke Hotel elõtt. A Fidesz-KDNP parlamenti frakciója a szállodában tartja háromnapos ülését (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány sem akasztotta meg a Habony Árpád által 2016-ban létrehozott brit tanácsadócég, a Danube Business Consulting Ltd. üzleti sikereit, frissen leadott mérlege szerint a bevételei még nőttek is – számolt be a 24.hu.

A dokumentum szerint a havonta átlagosan egy főt foglalkoztató cég rendelkezésre álló készpénzállománya csaknem 130 millió forintra nőtt. Ennél jelentősebben ugrott meg a cég teljes tőkeállománya, 314,7 millió forintra.

Orbán Viktor tanácsadója Arthur J. Finkelsteinnel közösen alapította a céget, amely az amerikai kampányguru 2017-es halála után Habonyé lett. A Danube Business Consulting Ltd. vezetője azóta is az Orbán Viktor egykori beszédírójaként ismert, államtitkári posztot kapó, később a kormányközeli Figyelő főszerkesztői székében kikötő Lánczi Tamás.

2019-ben a Válasz Online derítette ki, hogy – a mára már a kormánypárti médiaholding, a KESMA részeként működő – Origót kiadó New Wave Media Group Kft. és Szalay-Bobrovniczky Kristóf korábbi londoni nagykövet mellett a Danube Business Consulting Ltd. a tulajdonosa a londoni székhellyel működő V4 News Agency (V4NA) nevű nemzetközi hírügynökségnek, amelytől a kormánysajtó vesz át nemzetközi híreket. A mérleg alapján az ügynökségnek sem megy rosszul a szekér, ám átlagosan ők is egy főt foglalkoztattak tavaly, miközben a 2019-es kezdésnél állítólag nagyjából ötven újságíró és szerkesztő kezdte meg a munkát, de a hírügynökség impresszumában valóban mindössze Tóth Tamás tartalomigazgató neve szerepel.

Címkék: NER, Habony Árpád