Jövőre nyithat a 11 éve bezárt Rác fürdő

Jövőre nyithat a 11 éve bezárt Rác fürdő

A bezárt Rác fürdő és hotel épülete a Tabánban 2020. január 29-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három hónapos felszámolói időhúzás után a főváros fürdőüzemeltető cége végre megkapta a Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda kulcsait –írja a Népszava. Az ingatlanok szeptember elsejével kerültek vissza a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) tulajdonába.

A Rác fürdő felújítása 2005-ben indult és 2010-ben fejeződött be, ám elszámolási viták miatt több mint tíz évig üresen álltak az épületek, amelyek súlyos károkat szenvedtek. Egy idén májusban megtartott árverésen végül a BGYH szerezte meg az ingatlanokat.

A Népszava úgy tudja, hogy már megkezdődött a műszaki állapotfelmérés, és a jövő héttől ideiglenes áramellátás is lesz az épületben. Az első felmérések igazolták az ellenzéki városvezetés és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sejtéseit: mind a fürdő, mind a 67 szobás szálló épülete nagyon rossz állapotban van.

A BGYH a fürdő és a hotel teljes műszaki állapotfelmérésének eredménye alapján tesz javaslatot a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére, finanszírozására, beleértve a szálloda jövőbeni sorsát is. A felújítás a korábbi becslések szerint legkevesebb 2,5 milliárd forint és nyolc hónap lehet. Most úgy készülnek, hogy a Rác fürdő 2022 novemberében megnyitja kapuit.