Kern András megint „tahóparkolt”, várják tőle a bírság összegét

Kern András megint „tahóparkolt”, várják tőle a bírság összegét

Kern András autója a Margit körúti üzlet előtt, a járdán (Forrás: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. (...) Ezzel veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahóparkoló autók kerülgetése – írta Facebook-oldalán Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester. S bár ő nem nevezte meg az ismert művészt, a Blikk utolérte a szabálytalanul és veszélyesen parkoló autó sofőrjét, Kern Andrást. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész a Frankel Leó út és a Margit körút sarkán lévő pékségbe tért be vásárolni, de úgy tűnik, annyira sietett, hogy a zebrán áthajtva autójával felment a járdára, majd a bejárat elé parkolt.

Kern nem először hajtotta végre a veszélyes manővert, két éve már ugyancsak a Blikk kapta szabálytalan parkoláson. – Kern András művész úr ismét ugyanabba a pékségbe látogatott el, ami bizonyára a kedvenc helye lehet. 2021 januárjában az önök lapjában is látható volt erről hír. A helyzet most ugyanaz, ugyanott. A pultnál látszik is hátulról a művész úr – mondta a lapnak a mostani fotót készítő olvasó.

A Blikknek Kern András egy rövid várostervezési koncepciót vázolt fel: „Nagyon kellene oda egy parkoló, mert lehetetlenség megállni a közelben. Jó lenne, ha lenne ott egy hely, ahol szabályosan parkolhatna, aki autóval érkezik és siet”.

– Szerintem viszont nem ez a megoldás: A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát – reagált Kern András felvetésére Őrsi Gergely. – Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását!