Kocsis-Cake Olivio is átpártolt a DK-hoz

Kocsis-Cake Olivio is átpártolt a DK-hoz

Kocsis-Cake Olivio (Fotó: Kocsis-Cake Olivo / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2023-ban is folytatódik a Gyurcsány Ferenc vezette DK felé irányuló átlépési hullám, ezúttal Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője jelentette be Facebook-oldalán, hogy a Demokratikus Koalícióban folytatja a politizálást.

Mint írja, a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Kocsis-Cake az átlépés okairól szóló posztjában úgy fogalmaz, hogy „a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. Szerinte a jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, akárcsak ő.

A Demokratikus Koalíció lapunknak eljuttatott közleményében üdvözölte Kocsis-Cake Olivio csatlakozását. Megfogalmazásuk szerint egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát, és már sokszor bizonyított a zöldpolitika és a klímavédelem terén. 

Közleményben reagált a Párbeszéd is politikusa távozására: ebben azt írják, hogy sajnálják Kocsis-Cake Olivio távozását, és jelentős ellenérzéssel tekintenek minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.

– Az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn. Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben – írja a párt. Mint hozzátették, a zöld politika képviselőiként hiszik, hogy ez most nem a pozícióosztogatás időszaka, hanem a feladatoké és a munkáé.

Az elmúlt időszakban egyre többen csatlakoztak Gyurcsány Ferencékhez, így például Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő, aki kilépett addigi pártjából, a Jobbikból és a DK frakciójába ült be. Hasonló útra lépett Szücs Balázs, a VII. kerület párbeszédes alpolgármestere, aki szintén a Demokratikus Koalíciót választotta, csakúgy mint Újpest polgármestere, hiszen Déri Tibor ugyancsak otthagyta pártját, a Momentumot és a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozott. November végén kilépett a Momentumból és csatlakozott a DK-hoz Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselő is.

Tavaly decemberben pedig Buzinkay György, a Momentum korábbi szentendrei jelöltje jelentette be, hogy a DK-nál folytatja. 

Címkék: DK, Kocsis-Cake Olivio