Koronavírusban halt meg az év veszprémi mentőse

Koronavírusban halt meg az év veszprémi mentőse

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dr. Wlassics Katalin idén tavasszal kapta a kitüntetést.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége a Facebookon erősítette meg a hírt. Mint írják: „Gyászolunk. Koronavírus-fertőzésben meghalt az év veszprémi mentőse. Őszinte részvétünk a családban, Katalinnak legyen könnyű a föld.” 

Veszprém város honlapja szerint dr. Wlassics Katalin 1986-tól dolgozott kivonuló orvosként az Országos Mentőszolgálat veszprémi állomásán. Előbb oxyológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófa medicinából is szakképesítést szerzett. Nemcsak munkatársaival, hanem a betegekkel is rövid idő alatt közvetlen és megnyugtató kapcsolatot tudott kialakítani. Megbízható, tapasztalt, nagy teherbírású, segítőkész és szolgálatkész munkatársként jellemezték, aki az Országos Mentőszolgálat iránti elhivatottságát nap mint nap bizonyította.  A 90-es évek elejétől 2018-ig a légimentésnek is oszlopos tagja volt.