Közös eseti bizottságot kezdeményez az ellenzék

Közös eseti bizottságot kezdeményez az ellenzék

Kép az Ellenzéki sajtótájékoztatóról. Forrás: Facebook/Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös bizottság alakítását kezdeményezi a Momentum, a Párbeszéd, a Jobbik és az MSZP – derült ki a pártok közös Facebookon közvetített sajtótájékoztatójából. Tordai Bence (PM), Gelecsér Ferenc (Momentum), Lukács László (Jobbik) és Komjáthi Imre (MSZP) közösen szólaltak meg a rezsivel kapcsolatos kérdések ügyében.

Az ellenzéki politikusok szerint a kormány megtagadta a válaszadást számos olyan kérdésre, mely a most kibontakozó megélhetési válsággal kapcsolatos. Többek között a Paksi atomerőműből érkező áram felárát, a hosszútávú, piaci áron felül beszerzett gázszerződéseket, illetve a növekvő rendszerhasználati díjakat fogja az eseti bizottság kivizsgálni.

A sajtótájékoztató az alábbi linken megtekinthető:

A DK nem volt jelen a sajtótájékoztatón, ennek lehetséges oka az, hogy a közelmúltban a többi ellenzéki párt nélkül alakítottak árnyékkormányt, melybe egy MSZP-s polgármestert is beszerveztek, erről korábban írtunk: