Lemondott a református egyház egyik püspöke, Pásztor Dániel

Lemondott a református egyház egyik püspöke, Pásztor Dániel

Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke húsvéti ünnepi istentisztelet tart a sajóvelezdi református templomban húsvétvasárnap, 2024. március 31-én. (MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott sajóvelezdi gyülekezeti lelkipásztori szolgálatáról Pásztor Dániel, akinek ezzel megszűnik református püspöki és zsinati lelkészi alelnöki megbízatása is – közölte a Magyarországi Református Egyház csütörtökön a honlapján.

A lemondás – amelynek magánéleti, egészségi okai vannak – az illetékes Borsod-Gömöri Református Egyházmegye elnökségének lemondást megállapító határozatával válik hatályossá. Döntését közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsával, „amely testvéri szeretettel áll mellette az elhatározásában; szolgálatára hálás szívvel gondol, és további életére Isten áldását kéri”. A Szemlélek már korábban megírta: egyházi körökben az a hír terjed, hogy néhány nappal ezelőtt a Magyarországi Református Egyház egyik vezetője, Pásztor Dániel lemondott a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöki tisztségéről  

A Tiszáninneni Református Egyházkerület a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint választ majd új püspököt – áll a közleményben. Az MTI szerint az egyháznak négy püspöke van: Pásztor Dánielen kívül Balog Zoltán (Dunamelléki Református Egyházkerület), Fekete Károly (Tiszántúli Református Egyházkerület) és Steinbach József (Dunántúli Református Egyházkerület). A zsinat lelkészi elnökévé áprilisban Steinbach Józsefet választották, miután a kegyelmi botrány miatt Balog Zoltán püspök lemondott erről a tisztségéről.