Lesöpörte az asztalról a Fidesz a Momentum javaslatát, melyben elítélik az ukrán gyermekek deportálását

Lesöpörte az asztalról a Fidesz a Momentum javaslatát, melyben elítélik az ukrán gyermekek deportálását

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője (Forrás: Gelencsér Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője a Facebookon számolt be arról, hogy a Fidesz még tárgysorozatba sem vette a Momentum azon javaslatát, ami az ukrán gyermekek deportálását ítélte volna el. A Momentum elnök-frakcióvezetője szerint embertelen és igazságtalan a kormány bel- és külpolitikája, mivel mosolyogva nézik végig, ahogyan az oroszok ukrán gyermekek ezreit hurcolják el hazájukból.

„Ebben az embertelen helyzetben minden szónak, cselekvésnek, még ha szimbolikus is, helye van. Ezért mi úgy döntöttünk, hogy a Momentum frakciója egy elvi kiállást, politikai javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amiben a magyar nemzet képviselői egységesen elítélik az ukrajnai gyermekek erőszakos deportálását, és felszólítjuk a kormányt, tegye meg, amit tud, hogy a népirtás és deportálás bűnösei a Nemzetközi Büntetőbíróságon feleljenek a tetteikért” – számol be a Momentum javaslatáról Gelencsér.

„Ezt a kiállást és vállalást az állampárt képviselői lesöpörték az asztalról, az Országgyűlés külügyi bizottsága még tárgysorozatba sem vette az erről szóló nyilatkozatunkat” – írja a Momentum elnöke és hozzáteszi: felháborító, hogy a fideszesek olyan orosz politikusokkal pózolnak, akiknek a parancsára embereket ölnek és gyerekeket deportáltak.