Letartóztatták azokat, akik erőszakkal akadályozták a rendőröket rokonuk elfogásában

Letartóztatták azokat, akik erőszakkal akadályozták a rendőröket rokonuk elfogásában

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letartóztatásban van egy család négy tagja, akik erőszakkal megakadályozták a rokonuk elleni rendőri intézkedést – írja a Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak eljuttatott közleményében. 

Mint írják, április 16-án éjszaka egy 25 éves Somogy megyei férfi kivonta magát egy közúti ellenőrzés alól és az erre vonatkozó felszólítások, valamint a rendőri megkülönböztető jelzések használata ellenére, autójával a megengedett sebességet jelentősen túllépve elmenekült. A férfi végül megállt egy ház előtt, ahol a rendőrök utolérték, és az udvaron próbálták megbilincselni. Ekkor azonban a helyszínre érkezett egy nagyobb társaság, akik igyekeztek megakadályozni a megkezdett intézkedést és közülük négyen többször meg is ütötték a rendőröket.

A kialakult dulakodást kihasználva a 25 éves férfi megfenyegette a rendőröket „Megöllek Titeket” szavakkal, kettőjüket ököllel meg is ütötte, majd elmenekült a helyszínről. 

A nyomozó ügyészség a rendőröket bántalmazó három férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgatott ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatásuk elrendelését. A szökésben lévő elkövetővel szemben az ügyészség elfogatóparancsot bocsátott ki, aki azonban három nap elteltével önként feladta magát. A nyomozó ügyészség álláspontja szerint ezen elkövetővel szemben is indokolt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés alkalmazása, ezért – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel – letartóztatását indítványozták.