Magyar Péter az ügyészségi meghallgatása után: Hangfelvételeim vannak

Magyar Péter az ügyészségi meghallgatása után: Hangfelvételeim vannak

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első állításom az volt, hogy Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt. Elmondtam azt is, hogy már Schadl György őrizetbe vétele előtt fél évvel tudomása volt a kormánynak a nyomozásról és a titkos megfigyelésről, és erről Völner Pált is tájékoztatták. A harmadik állításom pedig az volt, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat: vagy kivettek, vagy kihúztak, vagy megmásítottak benne dolgokat – mondta Magyar Péter, miután kijött a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületéből, szerda délután 2 órakor, négy órás meghallgatása után. – Az állításom, hogy valaki tájékoztatta erről a kormány egyes tagjait, amikor erről nem lehetett volna senkit – mondta.

Jövő hétre, március 26-ára idézték be újra kihallgatásra, akkor viszi magával a bizonyítékokat, amelyekkel az állításait bizonyítani tudja. Most azért nem vitte magával, mert nem tudta, mi lesz a téma, de mint helyben kiderült, a Völner–Schadl-ügyre voltak kíváncsiak, két Facebook-bejegyzése nyomán. – Hangfelvételeim vannak – tette hozzá kérdésre válaszolva.  – Völner Pál már fél éve tudott arról, hogy titkos megfigyelés folyik, és a kormányt figyelmeztette erre – fogalmazott.

– Az általam bemutatandó bizonyítékok alapján a kormánynak nincs más lehetősége, mint hogy benyújtsa a lemondását. És Polt Péternek sem – mondta. Azt is mondta, hogy ő készítette a felvételeket, amikor megtudta, hogy „ez egy maffiaállam, amiből nagyon nehéz kiszállni”. Arról, hogy miért csak most állt elő ezekkel az állításokkal, noha elmondása szerint hónapok óta a birtokában vannak a bizonyítékok, azt mondta: „Eddig védtem a családom, most őket már nem tudom, de az országot még talán igen.”

Bízik abban, hogy ilyen egyértelmű bizonyítékok láttán az ügyészség sem szabotálhatja el a nyomozást, de azokról, akik meghallgatták, róluk azt feltételezi, hogy tisztességesek. – Gulyás Gergelytől és Varga Judittól vannak információm, de nem mondtam, hogy csak tőlük – tette hozzá. Elmondása szerint a hangfelvételeken több kormánytag is szerepel, de azt nem árulta el, hogy kik. Azt is mondta, hogy nem tudja, hogy Orbán Viktor tudott-e a megfigyelésekről, de a kormány több tagja tudott.

A Telex kérdésére Magyar megkövette Dezső Andrást, túlzás volt, hogy propagandistának nevezte – mondta. Szerinte a HVG újságírójának fel kellett volna tennie a kérdést, kinek áll érdekében az, hogy épp most szivárogtatják ki a rendőrségről a jelentést, ami szerinte korábban titkosítva volt – hiszen ő nem ismerhette meg. Magyar szerint a jelentés eleve csak bűncselekmény útján kerülhetett ki a rendőrségről, és kezdeményezte, hogy vizsgálják ki a jelentés kiszivárgásának körülményeit.

Magyar Péter állításaira reagált az ügyészség, a Fidesz részéről pedig Kocsis Máté.

Magyar Péterrel kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatja.