Magyar Péter megmutatta, milyen sms-t küldött az ügyészségnek

Magyar Péter megmutatta, milyen sms-t küldött az ügyészségnek

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az alábbi sms-t küldtem az imént a Központi Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészének: „Tisztelt Ügyészség! Március 18-án állok rendelkezésükre. Itt is megismétlem, hogy addig is várom legfőbb ügyész úr lemondását. Tisztelettel, Magyar Péter” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábbi férje, aki a kegyelemi botrány nyomán szembefordult a NER-rel, és komoly kritikákat fogalmazott meg vezető fideszes politikusokkal szemben. A jogász megjegyezte, hogy az oldalán is közzé fogja tenni, amint a kihallgatás pontos időpontjáról és helyszínéről tájékoztatja az ügyészség. – És természetesen minden érdeklődőt szeretettel várok majd a helyszínen – tette hozzá.

Mint korábban lapunk is megírta, a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben számolt be arról, hogy egy korrupciós bűncselekmény kapcsán tanúként akarták kihallgatni Varga Judit exférjét, de még mindig várnak a visszahívására. Emlékeztettek rá: Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy „hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása”. Emiatt több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és az eljárás keretében az ügyészség meg kívánta hallgatni tanúként Magyar Pétert. 

Az nem derült ki se az ügyészség közléséből, se Magyar bejegyzéséből, hogy milyen ügyben akarják meghallgatni, de korábban már kérte arra Gulyás Gergelyt, hogy menjen be vele tanúskodni egy ügyben az ügyészségre. Akkor úgy fogalmazott: „megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni”.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.