Magyar Péter megérkezett az ügyészségre

Magyar Péter megérkezett az ügyészségre

Magyar Péter az ügyészség épületének bejárata előtt 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Nem kaptam információt, hogy milyen ügyben kívánnak meghallgatni, csak annyit, hogy korrupciós ügyben – mondta Magyar Péter, mielőtt belépett az ügyészség épületébe szerda délelőtt 10 órakor. Hozzátette, hogy csak remélni tudja, hogy abban az ügyben kívánják meghallgatni, ami az egész országot érdekli, vagyis a Völner-Schadl-ügyben.

Azt mondta, hogy ha nem így tesznek, akkor természetesen azokra a kérdéseikre is válaszol, de hivatalosan jegyzőkönyvbe fogja vetetni, hogy tanúvallomást kíván tenni a lehető legrövidebb időn belül ebben az ügyben. Amennyiben ezt ma vagy később megteheti, a rendelkezésükre bocsátja bizonyítékait, mert minden állítását bizonyítani tudja, többféle bizonyítékkal is. Hozzátette, hogy miután vége lesz a kihallgatásnak, sajtótájékoztatót fog tartani. Magyar Pétert a sajtó mellett szimpatizánsok is várták az épület előtt, többször is skandálni kezdték, hogy „Nem félünk”.

11 óra előtt pár perccel megjelent három rendőr, akik kamerázzák a jelenlővő szimpatizánsokat és újságírókat. Tudósítónk kérdésére azt mondták, hogy egy bejelentett rendezvényt biztosítanak, ami az út túlsó oldalán van. Ott vannak is néhányan. A meghallgatás előzményeiről itt olvashat.

Frissítés: kettő óra után jött ki az ügyészségről Magar Péter, arról, hogy mit mondott, itt olvashat