Magyar Péter üzent Polt Péternek az ügyészségi meghallgatása előtt

Magyar Péter üzent Polt Péternek az ügyészségi meghallgatása előtt

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ez az a nap, mit az Úr rendelt. Meglátjuk, hogy a Polt-féle Ügyészség ma a valódi bűncselekménnyekkel kapcsolatos információimra kiváncsi, vagy egyelőre egy ellenem kreált ügyben akar-e kihallgatni. Ha valamiért nem jutna eszükbe a Völner-Schadl és társai ügyben kérdezni, akkor a kihallgatás végén jegyzőkönyvbe mondom, hogy kérem a tanúkénti meghallgatásomat abban az ügyben is. A nyilatkozataimat igyekszünk itt a facebookon élőben közvetíteni” – írta Magyar Péter szerda reggel a Facebook-oldalán.

Frissítés: a Magyar Péter meghallgatásán történtekről itt olvashat.

Magyar Péter korábban a Facebookon azt írta: „A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. Erről és további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást és bizonyítani tudom. Szerdán meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen.” Az ügyészség az Rtl.hu megkeresésére azt írta, hogy több magánszemély feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, mivel Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. Azt is közölték, hogy a nyomozás tárgya a korrupciós bűncselekmények vizsgálata, a feljelentett nem Magyar Péter, őt tanúként kívánják meghallgatni, ezért is idézték be. 

A pártalapításra készülő Magyar Péter az ATV-nek azt mondta kedden, hogy a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről. Szerinte a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre. Magyar Péter állítása szerint erről első kézből van értesülése, méghozzá Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, akkori igazságügyi minisztertől. Arra a kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ami nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához. Megemlítette azt is, hogy más, kínos témákban is vannak bizonyítékai. Arról is beszélt, hogy előbb az ügyészségnek adja át a bizonyítékait, majd azokat a nyilvánosság elé tárja. Az interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent. „A helyében indítanám a private jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás” – fogalmazott.

A jogász az ATV-s interjú után a Facebookon is posztolt arról, hogy szerdán tízkor megy az ügyészségre, ahová elkísérik jogi képviselői, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter. Mint írta: „ha az ügyészség holnap a Völner-Scahdl (és társai!) ügyben kíván meghallgatni, akkor elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatom a történtekről, ami után a kormány nem tehet mást, minthogy lemond.” Majd újfent megfenyegette Rogán Antalt, és azt javasolta neki, hogy „izzítsa az egyik magángépét és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás”.

A meghallgatás kapcsán politikai elemzőt kérdezett a Magyar Hang. Magyar Péterrel kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatja.