Márki-Zay Péter éppen kampányolt, mikor hirtelen felbukkant Simonka György

Márki-Zay Péter éppen kampányolt, mikor hirtelen felbukkant Simonka György

Márki-Zay Péter és Simonka György (Fotó: Dr. Márki-Zay Péter / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éppen Pusztaottlakán kampányolt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere, mikor egyszer csak odasétált hozzá egy üveg víz kíséretében a korrupcióval vádolt, de ártatlanságát azóta is hangoztató fideszes Simonka György, aki a térség parlamenti képviselője – derül ki Márki-Zay videójából. Simonka, miután vizet és pezsgőtablettát adott Márki-Zayéknak, arról beszélt, örül, hogy a politikusok ott vannak és reklámot csinálnak nekik, és elmondta, éppen most fejezték be az aratást.

Márki-Zay ugyan megköszönte a vizet, de azt mondta, a leghálásabb azért lenne, ha a beígért regényt Lázár Jánosról megírná. Itt egy Simonka és Lázár közti konfliktusra utalt, ugyanis Lázár azt mondta Simonka ügyével kapcsolatban: párttársa a bíróságon fejezi be politikai pályafutását. Ezt persze Simonka se hagyta annyiban, és a 24.hu-nak adott interjújában azzal vágott vissza az egykori kormánypárti miniszterről: „Először is, én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát. Nem azért mert tudják, hogy én nem vagyok bűnös vagy épp bűnös vagyok, hanem azért, mert egy folyamatban levő ügyről vizionál előre ítéletet, és ilyet nem szokás mondani egy bajtársra”.

Simonka később, a videó végén Márki-Zay regényírást érintő felvetésére úgy reagált: „túl sok a drót magán”, amivel arra utalt, be van mikrofonozva a politikus. Ekkor Márki-Zay kikapcsolta mikrofonját és a találkozóról szóló videó véget ért, vagyis nem derült ki, Simonka mondott-e bármit Lázárról.