Megindult a külföldi autók rohama az akciós magyar üzemanyagért

Megindult a külföldi autók rohama az akciós magyar üzemanyagért

Üzemanyagpánik Magyarországon 2022 márciusában egy debreceni töltőállomáson

Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elárasztották a román rendszámú autók a határ közeli benzinkutakat, miután a mai kormányinfón bejelentették, hogy péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak a 480 forintos üzemanyagból. A Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban lévő Mol-kutaknál is ez volt a helyzet a koraesti órákban is. Ám a torlódás – helyszíni információink szerint – nem volt olyan hosszan tartó, mint a márciusi üzemanyagpánik idején. Egy Facebook-ra felkerült videó tanúsága szerint a biharkeresztesi töltőállomásnál is nagyon hosszan torlódtak a járművek. Ez a kút van a 42-es főúton a román határhoz a legközelebb.

Fontos azonban, hogy a Hajdú-Bihar megye román határhoz közeli kútjain tankolók nem feltétlenül benzinturisták: azok is most tankolták tele autójukat, akik a határ túloldaláról költöztek át Magyarországra, de továbbra is román rendszámú autóval közlekednek. A határ menti településekről például különösen sokan ingáznak munkába Nagyváradra.

A felvidéki Új Szó beszámolója szerint Dél-Szlovákiából is megindult a roham a magyarországi kutakra. Délután 4-5 óra körül az ekkor szokásosnál jóval nagyobb volt a forgalom a komáromi Erzsébet hídon, amelyre a tudósítás szerint fel sem fért a 600-700 méter hosszú, Magyarországra tartó kocsisor. A közölt képeken az látszik, hogy sorok alakultak ki a kutak előtt. Mint írták, hosszabb várakozásokra lehet számítani a magyar kutakon.

A Redditen egy videó is megjelent a sorban álló autókról:

Mint arról beszámoltunk, a Független Benzinkutak Szövetsége megoldhatatlannak és kivitelezhetetlennek tartja a kormánydöntés végrehajtását, miszerint péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak a rezsicsökkentett benzinből, a külföldi honosságú járművek pedig nem. Erről Egri Gábor elnök nyilatkozott a Hvg.hu-nak.