Mégis lehet előválasztás az V. kerületben, de a tervezettnél később tartják

Mégis lehet előválasztás az V. kerületben, de a tervezettnél később tartják

Kovács Alex Gábor és Juhász Péter (Fotók: Kovács Alex Gábor / Facebook, Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Új időpontban, de lesz előválasztás a belvárosban – jelentette be közösség oldalán Kovács Alex Gábor, az V. kerület egyik ellenzéki polgármesterjelöltje, aki Juhász Péterrel fog összecsapni. Eredetileg április 4-7. között tartották volna a megmérettetést, ám úgy tűnt, ebből a technikai lebonyolítással kapcsolatos viták miatt végül semmi sem lesz.

Így Kovács bejelentése szerint az eredeti dátum helyett április 15-18. között kerülhet sor a belvárosi előválasztásra miután a Civil Választási Bizottság szerdai ülésén a Momentum képviselője is részt vett, és „végre” tájékoztatást és árajánlatot kaptak a lebonyolításhoz szükséges szoftverről. – A várható költségeket a csapatommal együtt összeadjuk – mert csak egy közös ellenzéki polgármesterjelölttel lehet leváltani a Fideszt! Mi ezért mindent megteszünk! – írta.

 

A korábban MSZP-s, de a pártból már kilépett Kovács függetlenként, helyi politikusokkal együtt indul a Tiéd a Belváros nevű egyesület színeiben, Juhász Pétert pedig a Momentum, a DK, a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Nép Pártján, valamint Karácsony Gergely főpolgármester támogatják.

Juhász és Kovács nemrég vitázott is a Partizán szervezésében, ezt itt lehet megtekinteni.