Megszólalt az Emmi is a „vasalódeszkás tanár” ügyéről

Megszólalt az Emmi is a „vasalódeszkás tanár” ügyéről

Digitális testnevelés a vasalódeszkás tanártól (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A tárca egyértelmű túlkapásként értékeli a tankerületi igazgató eljárását – így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradójának megkeresésére a „vasalódeszkán úszást oktató” tanár ügyéről.

Az elmúlt napokban bejárta a sajtót a hír, hogy Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára egy sajátos videót készített a karantén alatti digitális oktatás részeként. Egy alig több mint négy perces videót forgatott a nappalijában, amelyben egy vasalódeszkára mászva megmutatta, hogyan lehet az interneten keresztül, a lakásba zárva is úszást tanítani.

A vicces videó miatt a tanár írásbeli figyelmeztetésben részesült, és jelen pillanatban el van tiltva a tanítástól, összes csoportját elvették. Az eltiltásról döntő Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, Balázs József az országossá váló ügy után lemondott.

Az Emmi közlése szerint „tekintettel arra, hogy az érintett tankerületi igazgató több szakmai hibát is vétett az utóbbi időszakban, lemondását el fogjuk fogadni”.