Így értékeli G. Fodor Gábor a Pesty László-féle NER-kritikát

Így értékeli G. Fodor Gábor a Pesty László-féle NER-kritikát

G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója beszél Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója Látlelet az orosz-ukrán háborúról címû könyvének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2022. október 13-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ebből a pozícióból nem lenne elegáns Pesty Lászlót értékelnem, a magatartását és az attitűdrendszerét sem – erről beszélt G. Fodor Gábor, a kormányközeli XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, politológus a Partizán műsorában hétfőn este. A magát elkötelezett fideszesként jellemző dokumentumfilmes az utóbbi időben azzal került a figyelem középpontjába, hogy több alkalommal is erős kritikával illette a „Lölő-jelenséget” és fellépést ígért ellene, erről lapunknak is adott interjút.

 

G. Fodor szerint korábban is voltak már kiugrók, volt olyan ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki a kiábrándult fideszeseket akarta megszólítani”, vagyis Pesty magatartása „nem unikális”. Szerinte a politikatörténetet tanulmányozva viszont azt látni, hogy ezeknek a magatartásoknak a következménye a frusztráció növekedése, nem tud politikai tábort építeni. – Azért van a vonal alatt mindaz, ami Pesty Lászlótól jön, merthogy semmiféle politikai jelentősége nincs – vélte. Később arról is beszélt, hogy Pesty László karakterétől függetlenül „ez az egész egy cirkusz”. – Azt látom, hogy itt megy a vándorcirkusz, mindenütt el vannak hintve mondatok, de nem következik belőle semmi. Még a szórakoztató faktor is a vonal alatt van – tette hozzá.