Megvan, mennyibe fog kerülni a Budapest-bérlet márciustól

Megvan, mennyibe fog kerülni a Budapest-bérlet márciustól

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csupa jó hírem van! Március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra, ráadásul tíz év után ismét csökkentjük az árát: 9500 helyett 8950 forintba kerül majd! – jelentette be a főpolgármester a Facebook-oldalán. 

– Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett – írta a Karácsony Gergely.

Mint megírtuk, hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester és Lázár János építési és közlekedési miniszter megállapodott egymással: a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is, illetve, hogy a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja, minden értékesítési csatornáján. – A megállapodás utasok százezrei számára teszi olcsóbbá és egyszerűbbé a közösségi közlekedés használatát – közölte Karácsony Gergely és Lázár János közös közleményében. A minisztérium és a főváros ezzel lezárta a tavaly év végén megszűnt korábbi agglomerációs megállapodással kapcsolatos elszámolási vitákat is. Ugyanakkor a BKK már hétfőn már bejelentette, hogy csökkenteni fogják a Budapest-bérlet árát, csak még azt nem lehetett tudni, mennyivel.