Megvannak Magyar Péter fővárosi jelöltjei – itt a lista

Megvannak Magyar Péter fővárosi jelöltjei – itt a lista

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: A Magyar Hang olvasója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejelentette fővárosi jelöltjeit Magyar Péter, a Tisza Párt listája megjelent a Nemzeti Választási Iroda honlapján – vette észre a Magyar Hang. Íme a névsor:

1. MAGYAR PÉTER
2. DR. ORDAS ESZTER
3. PORCHER ÁRON SOMERVILLE
4. BÖRÖCK-GÉMES SZILVIA
5. BARNA JUDIT ANNAMÁRIA
6. BOVIER GYÖRGY
7. DR. KULJA ANDRÁS
8. DR. GERZSENYI GABRIELLA
9. DR. KOLLÁR KINGA
10. BUJDOSÓ ANDREA ANNA
11. MOLNÁR DÁNIEL
12. ORBÁN ÁRPÁD ISTVÁN

A fővárosi listaállítás határideje kedden 16.00 volt, feltétele pedig, hogy az adott párt vagy egyesület legalább három kerületben állítson polgármesterjelöltet. Magyar Péterék ennek gyakorlatilag az utolsó pillanatban, a múlt hét második felében tettek eleget, és jelentették be, hogy állítanak jelöltet két DK-s (XI. és XVIII.), illetve két fideszes politikus (X. és XVII.) vezette kerületben. Szó volt arról is, hogy a VII. kerületben a Színes Erzsébetváros nevű egyesület polgármesterjelöltje, Lajos Béla is végül tiszás színekben induljon, ám 24 óra után elálltak a felek az együttműködéstől, így az érintettnek elölről kellett kezdenie az aláírásgyűjtést, hogy rajthoz állhasson civilként. További érdekesség, hogy a fővárosi közgyűlésbe a fővárosi listáról 32 személy szerezhet mandátumot, Magyarék viszont csak 12 jelöltet állítottak. 

Fővárosi listát az alábbi pártok kívánnak még állítani, kérdés, végül mindegyiküket nyilvántartásba veszik-e:

• Fidesz-KDNP
• DK-MSZP-Párbeszéd
• Magyar Kétfarkú Kutya Párt
• Momentum
• Mi Hazánk
• Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és LMP
• Munkáspárt
• Szolidaritás - Lokálpatrióták7 - Helló Pesterzsébetiek

Magyar Péter kedden bejelentette azt is, hogy végül egyáltalán nem állítanak megyei listákat, erről itt írtunk részletesebben. 

Címkék: Magyar Péter