Mikepércsi Anyák: megindult a karaktergyilkosság ellenük

Mikepércsi Anyák: megindult a karaktergyilkosság ellenük

A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület, az Egységes Diákfront és más civil szervezetek 2023. október 23-án közösen tüntettek Debrecenben és a kínai CATL-építkezés szomszédságában. (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az állandó sorosozás, dollár baloldalozás után elért bennünket a rogáni propagandagépezet debreceni tagozata, megindult Kozma Éva elnökünk és az egyesület elleni NER debreceni helytartói által irányított hadjárat, egy előre kitervelt karaktergyilkosság – írja a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ) legújabb bejegyzésében.

A civil szervezet arról lett ismert, hogy több tüntetést szervezett már a városba tervezett akkumulátorgyárak ellen, illetve múlt vasárnap Kozma Éva a CATL akkumulátorgyára ellen küzdő mikepércsi anyák képviseletében lépett színpadra és beszédet mondott a Tisza Párt debreceni tüntetésén. – Hallgassák meg végre az itt élők hangját, nincs baloldali vagy jobboldali beteg és halott, csak beteg és halott van – mondta május 5-én. Kiállt az egészséges élethez való jog mellett, és felsorolta azokat a területeket, és csoportokat, akik a kormány károsultjai. Szerinte senki nincs biztonságban, hiszen a Kárpát-medencében mindenki a szennyezett levegőt fogja szívni. Mindegy, hogy honnan fogják kitermelni a vizet, a száraz kutak bárhol megjelennek. Az itt termelt búzából sütött kenyér, az itteni kukoricából felhizlalt haszonállatok húsa, vagy az itt termelt napraforgóból előállított olaj az ország bármelyik boltjában kikerülhet a polcokra. „Görcsölő, megfáradt emberek, akiknek a véleménye nem számít, veletek vagyunk! Köd, Iváncsa, Komárom, Ács, Győrszentiván, Fót, Monor, Sóskút, Nyíregyháza, Tata, Miskolc, Bécs, Szeged, Budapest, mert fel sem bírom sorolni! Akkumulátorkárosult települések, akár veletek is vagyunk! Debrecen! Azért jöttünk most ide, mert veletek vagyunk! Debrecen, te kivel vagy? Kivel vagytok?” – tette fel a tüntetésen a végső kérdést Kozma Éva.

Az egyesület friss posztja szerint a tüntetés után megindult karaktergyilkosság jól jelzi, hogy a hatalom „fél a kimondott szavaktól, a valóság hiteles ábrázolásától, amellyel rengeteg debreceni polgár szemét nyitották fel”. Mint emlékeztetnek, a helyi propaganda másfél évig nem vett róluk tudomást, amíg a környezetvédelemről és az emberek egészségéről volt szó. A debreceni tüntetésen való részvétel után azonban azonnal megkeresték őket, hogy Kozma Éva adjon magyarázatot, és közölték velük, hogy a debreceni Fidesz sajtótájékoztatót fog tartani. – Mi továbbra is kitartunk és felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen nemzetárulás és természetrombolás zajlik az országban, ami nem válogat, ami pártállástól függetlenül minden embert érint – írja az egyesület. Megfogalmazásuk szerint Papp László, a jelenlegi polgármester azért tart sajtótájékoztatót, hogy egy magyar anyát „gyilkoljon meg”, aki ki mert állni és el merte mondani, mi zajlik az országban.