Minden minisztérium ugyanazt válaszolta: sehol nem kapnak jutalmat a dolgozók

Minden minisztérium ugyanazt válaszolta: sehol nem kapnak jutalmat a dolgozók

Pénz (Fotó: Geri Art / Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu kérdezte végig a minisztériumokat arról, hogy idén év végén osztanak-e prémiumot vagy jutalmat a dolgozóiknak. Furcsa módon – az Igazságügyi Minisztérium kivételével – viszonylag gyorsan válaszoltak a megkeresésre.

A válasz gyakorlatilag szó szerint mindenhonnan így szólt: az adott minisztérium „sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat nem fizetett”. Minthogy ez a válasz elsőként a Rogán Antal irányítása alatt álló Miniszterelnöki Kabinetirodától érkezett meg, nem kizárható, hogy ők írták meg a többi minisztérium (egymondatos) válaszát is.

A Magyar Nemzeti Bank és az Igazságügyi Minisztérium nem válaszolt, ugyanakkor előbbiben hagyományosan gáláns jutalmakat osztanak karácsonykor. 2017 és 2020 között 1,4 milliárd forint ment ilyen célra. A legtöbb minisztériumban tavaly is elmaradt a prémium, de a Külügyminisztériumban legalább krumplit osztogattak.