Nagy Márton repült a honvédség gépén Moszkvába

Nagy Márton repült a honvédség gépén Moszkvába

A Magyar Honvédség Dassault Falcon 7X típusú szállító repülőgépe a Duna felett az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett légiparádén 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napok óta foglalkoztatja a nyilvánosságot, hogy vajon mit keresett a Magyar Honvédség tulajdonában lévő Dassault Falcon 7X repülőgép Moszkvában.

Gulyás Gergely, kancelláriát vezető miniszter a keddi rendkívüli sajtótájékoztatón fellebbentette leplet a titokról, amikor elmondta, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter volt a gép utasa. A politikus gázbeszerzési ügyben folytatott tárgyalásokat az orosz fővárosban. Gulyás azt is mondta, reméli, hogy a miniszter sikerrel járt.

A világ legnagyobb járatkövető és adatplatformja, a Flightware szerint a gép vasárnap délelőtt 11.57-kor órakor szállt fel a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről, és délután 3-kor landolt Moszkvában. A gép aztán moszkvai idő szerint hétfőn este 7 óra után pár perccel indult el Moszkvából, és kétórás repülés után helyi idő szerint este 8 óra 10 perckor landolt. Budapesten.