Nem mondják meg Szijjártóék, mennyibe került az orosz vakcina

Nem mondják meg Szijjártóék, mennyibe került az orosz vakcina

Szijjártó Péter és Magyar Levente

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kormány állápontja az, hogy emberélet nem múlhat pénzen – válaszolta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Varga Zoltán (DK) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Az államtitkár Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter megbízásából válaszolt az ellenzéki képviselőnek.

Varga Zoltán azt tudakolta a minisztériumtól, hogy „milyen áron vásároltuk az orosz vakcinát”, ám érdemi választ nem kapott. Ehelyett Magyar Levente arról írt, hogy a kínai és orosz vakcinára azért van szükség, mert a brüsszeli beszerzés kudarcot vallott, így nem érkezik elég vakcina Magyarországra. Véleménye szerint a baloldal egy egészségügyi kérdésből csinál politikai kérdést, folyamatosan „támadja és akadályozza” a vírus elleni védekezést.

Hétfőn az operatív törzs egyébként arról beszélt, az orosz Szputnyik V vakcina minden gyártási tételét bevizsgálták, és minden vizsgált paraméternek megfelelt az oltóanyag, ám „bizonyos krónikus betegségeknél kellő óvatossággal” kell eljárni.