Nyitrai Zsolt: Az Európai Bizottság elnöke hogy a rákba olvasta volna el ezt a törvényt?

Nyitrai Zsolt: Az Európai Bizottság elnöke hogy a rákba olvasta volna el ezt a törvényt?

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott (Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hogy a rákba olvasta volna el az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen ezt a törvényt? – tette fel a Telex érdeklődésére a feltehetőleg költőinek szánt kérdést Nyitrai Zsolt. A lap a nemrég elfogadott melegellenes törvényről faggatta a fideszes képviselőket, így arról is, szerintük milyen filmet, sorozatot nem szabadna a gyerekeknek látniuk, amiket eddig láthattak.

Az elmúlt hetekben többször rákérdeztek az utóbbira kormánypárti politikusoknál, ők pedig jellemzően olyan válaszokkal próbálják elütni ezt, hogy nem néznek tévét, illetve nem ismernek sorozatokat. Kósa Lajos egyenesen odáig ment, hogy a Jóbarátok kapcsán azt fejtegette: egy másodpercet sem látott belőle, mert nem szereti az olyan sorozatokat, amiket nem lehet legfeljebb három részen belül elmesélni. Két kivételt azért tett, ez a Twin Peaks és a Tenkes kapitánya.

Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere az általuk elfogadott törvény kapcsán a Telexnek ezt nyilatkozta ezúttal: „nagyon ritkán van alkalmam tévét nézni a gyerekekkel, majd igyekszem ezeket felderíteni.”

Semjén Zsolt már bőbeszédűbbnek bizonyult, ő azt mondta, tud ilyen sorozatokat, de nem fogja megnevezni azokat, hogy ne pereljék be. Ő szülőként vérlázítónak tartja, hogy „akármilyen transzvesztita, ilyen-olyan-amolyan beállítottságú ember odamenjen, és az én gyerekemnek elkezdjen magyarázni olyan szexuális tartalmakat, amit én nem akarok, hogy ő halljon”. Az nem derült ki, mennyire gyakori az ilyen eset, illetve milyen körülmények között fordulhatna elő, hogy egy transzvesztita odamenjen az ő kisgyerekéhez, és elkezdjen neki szexuális tartalmakról magyarázni.

Nyitrai Zsolt kifejtette, ő inkább könyveket olvas, ezek között szerepelnek képregények is, de ott nem találkozott ilyen tartalommal. Pedig ha képregényeket fogyaszt, nem kell még csak nagyon mélyre ásnia sem, elég csak Marvel Kapitányig eljutni. Nyitrai emellett úgy vélte, hogy a törvény rendben van, de majd a gyakorlat megmutatja, hogyan működik.

A miniszterelnöki megbízott hozzáfűzte azt is, a kritikusaik nem olvasták el a jogszabályt, csak szalagcímekből tájékozódtak. A Telex kérdésére, miszerint vajon az EB elnöke sem olvasta el a törvényt, Nyitrai feltette a kérdést: „hogy a rákba olvasta volna el?” Biztos benne, hogy nem olvasta, „vannak tanácsadói, akik rossz tanácsot adtak neki.”

A Telex kíváncsi volt arra is, lesz-e valaha olyan fideszes kormánytag, aki nyíltan felvállalja a melegségét. Varga Judit visszakérdezett, hogy miért ne lehetne, „bármikor lehet, ez egy 21. század, ez egy szabad ország, számunkra az egyén szabadsága kincs. (...) Mi a nyugati országokkal ellentétben ezért megküzdöttünk, a mai kormányban vannak ilyen ikonok, akik ezért a szabadságért küzdöttek.”

Bár korábban Orbán is arról beszélt, hogy ő védi a „homoszexuális fickók” jogait, és hogy a rendszerváltás előtt küzdöttek ezért, valójában ez nem igaz. A homoszexualitás büntethetőségét 1961-ben törölték el Magyarországon, míg a melegeknek pluszjogokat a rendszerváltás után mindig a baloldali-liberális kormányok szavaztak meg. Az élettársi kapcsolatot engedélyező törvényt például 1996-ban fogadták el.

Semjén Zsolt azt mondta, nem lelkesedne azért, ha lenne ilyen kormánytag, de nem tartaná kizáró oknak. „A keresztény tanítás a természet rendjére épül és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan mondja, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn”, állította.