Nyolcadszor is kordont bontott a Momentum

Nyolcadszor is kordont bontott a Momentum

Nyolcadszor is kordont bontott a Momentum a Karmelita kolostornál, 2023. július 14-én. (Fotó: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggel nyolcadik alkalommal bontotta el a Fidesz kordonjait a Momentum, amelyek a Karmelita kolostor előtt állnak és a miniszterelnök irodáját védik – jelentette be az ellenzéki párt lapunka eljuttatott közleményében. (Eközben Orbán Viktor Sopronban van kihelyezett kormányülésen.)

Mint írják, a státusztörvény elfogadása miatt az amúgy is romokban heverő oktatási rendszeren a kormány segítségnyújtás helyett csak tovább rontott, és soha nem látott tanár- és pedagógushiányt okozott. A Momentum a kordonbontással tiltakozik a kormány rossz oktatáspolitikája ellen és felhívja a figyelmet rá, hogy milyen elkeserítő állapotok uralkodnak a hazai oktatási rendszerben. – Többek között ezért is vittünk fekete zászlókat a Karmelitához, és később, a mai nap folyamán ezért helyezzük koporsóba az oktatást – közölték. A pénteki kordonbontáshoz Pankotai Lili is csatlakozott. A párt a Facebookon élőben közvetítette a kordonbontást. 

A reggeli akcióban az ellenzéki párt több politikusa is részt vett, így Hajnal Miklós, Bedő Dávid, Fekete-Győr András, Lőcsei Lajos és Gelencsér Ferenc – írja a Telex. Beszámolójuk szerint a rendőrök nem akadályozták meg a bontást, de igazoltatták a kordonbontókat, és videófelvételt készítettek az akcióról.