Orbán Viktor nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársaként folytatja Porkoláb Imre dandártábornok

Orbán Viktor nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársaként folytatja Porkoláb Imre dandártábornok

Porkoláb Imre (b) az Infotér konferencia nulladik napján Balatonfüreden 2022. október 18-án (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársaként folytatja Porkoláb Imre dandártábornok – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-t. Közleményük szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter március 28-i hatállyal visszavonta Porkoláb Imre dandártábornok védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi kinevezését; Porkoláb Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó közvetlen munkatársaként, vezető beosztásban folytatja munkáját.

Mint írták, hogy a katonai innovációért felelős minisztériumi feladatokat továbbra is a honvédelmi miniszter irányítása alatt álló Védelmi Innovációs Kutatóintézet látja el. „Porkoláb Imre jelentősen hozzájárult a magyar védelmi innováció és a hazai védelmi ipar elmúlt két évben elért eredményeihez, a dandártábornok munkáját a honvédelmi miniszter március 15-e alkalmából a Szolgálati Érdemjel Babérkoszorúval Ékesített Arany fokozatának adományozásával ismerte el” – emlékeztetett közleményében a minisztérium.