Új párt felépítésén dolgozik Magyar Péter

Új párt felépítésén dolgozik Magyar Péter

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter pártalapításon dolgozik – értesült a 444 több forrásból. A portál állítása szerint az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, amely egy jövőbeli párt magja lehet.

Varga Judit volt férje – aki a kegyelmi botrány kirobbanása óta többször nekiment a NER-nek – az eddig megjelent interjúkban elég homályosan fogalmazott esetleges politikai ambícióiról. Lapunknak adott exkluzív interjújában például így fogalmazott: „A másik út, hogy létrejön egy olyan hiteles, valódi alternatívát kínáló erő, amelyre a jobboldali szavazók egy része már régóta vágyik, és ami a másik oldalon lévőknek is valódi alternatíva lehet.” Majd hozzátette: „A magam részéről meg fogom tenni, amit meg kell tennem. Hogy ez mire lesz elég, hányan követnek… majd meglátjuk.” Arra kérdésre, hogy alapítana-e jobboldali pártot, azt felelte: „Ha el is indítanék valamit, az ideológiától független lenne.” A Telexnek pedig azt mondta: „Bizonyos pártok kerestek vagy üzentek és én ezeket nagyjából elhárítottam”, de neki nincs feladata az ellenzékkel. 

A portál megkereste a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd képviselőit, akik közölték, hogy semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt köztük és Magyar között. A Demokratikus Koalíció délutánig nem válaszolt a reggel feltett kérdésre. (Frissítés: később a DK reagált, és közlésük szerint természetesen semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt köztük és Magyar Péter között). A Mi Hazánk pedig ezt írta: „Már az első pillanatban történt egy kísérlet a kapcsolatfelvételre, és örülnénk, ha sikerülne is a kapcsolatfelvétel. Rajtunk nem múlik.” A Jobbik sajtóosztálya emlékeztetett, hogy „mint az köztudott, Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke többször találkozott Magyar Péterrel. Ezt a közösségi média felületeiken is kommunikálták”. Ez utóbbit azért tartja érdekesnek a portál, mert több forrásból úgy értesült, hogy Simicska Lajos is próbálkozott felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt hetekben. Egyik forrásuk szerint Magyar Péter már meglévő, bejegyzett kispártot keres magának, hogy az legyen az alapja egy új politikai tömörülésnek. A hétvégén sor is került egy találkozóra ezzel kapcsolatban és egyeseket már a belépésre buzdít Magyar. Értesüléseik szerint már az EP-választásokon is indulna. Sőt, állítólag Simicska Lajos is szerepet vállalna ebben a formációban finanszírozóként.

Magyar a pletykák egy részét írásban cáfolta a 444-nek. „Simicska Lajos nem keresett, vele soha nem beszéltem” – fogalmazott. Azt azonban nem cáfolta, hogy új párt felépítésén dolgozik. „Mindenképp szükség van egy olyan friss, erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit és képes a semmiből, egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. »Most, vagy soha!«” – írta ezzel kapcsolatban.

Frissítés: Magyar Péter cikkünk alá az alábbit kommentelte: „A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. De abban gondolom egyetértünk, hogy, ha marad a jelenlegi bebetonozott »kétosztatú« pártstruktúra, a már jócskán leszerepelt résztvevőkkel, akkor még sok fényes kétharmadnak néz elébe az ország, annak minden következményével együtt. Azt ugye mondanom sem kell, hogy ez kinek az érdeke”.