Párttá alakult Jakab Péter mozgalma

Párttá alakult Jakab Péter mozgalma

Jakab Péter a Nép Pártján Mozgalom molinója előtt (Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Párttá alakult Jakab Péter Nép Pártján Mozgalma – jelentették be augusztus 20-án, a mozgalom létrehozásának első évfordulóján. Erről jogerős bírósági döntésük van, a nevük pedig Nép Pártján – erről Jakab Péter beszélt. Azt mondta, hogy nekik a párt nem cél, hanem eszköz, hogy legyőzzék a Fideszt.

A Nép Pártján indulni fog a jövő évi EP-választáson és az önkormányzati választáson is. Ennek megfelelően terveink szerint még az idén párttá alakulunk, hogy megfeleljünk a jogi elvárásoknak, a működésünkben azonban továbbra is a mozgalmi jelleg marad a meghatározó – ezt válaszolta a Jakab Péter vezette mozgalom sajtóosztálya a Magyar Hang megkeresésére még június végén. Mint a Magyar Hangnak akkor írták, az önkormányzati választásokon nagyságrendileg ezer képviselőjelölttel fognak felállni országszerte. – Hiszünk az összefogásban, ezért ott, ahol az ellenzék az elmúlt ciklusban bizonyított, de legalábbis bátran küzdött a rezsim ellen, ott a Nép Pártján az összefogás részeként fog elindulni. Ott, ahol az ellenzék letette a fegyvert, és működésében jórészt csak a Fideszt másolja, ott nincs más lehetőségünk, mint új ellenzéket építeni. Ellenzéki szavazó nem maradhat, és nem is fog képviselet nélkül maradni – szögezték le.