Reagált a Honvédkórház arra, miért nem lehet náluk szülni vasárnapig

Reagált a Honvédkórház arra, miért nem lehet náluk szülni vasárnapig

Fotó: Unsplash/Luma Pimentel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 18. 11 óra és augusztus 20. 12 óra között nem fogad szülő nőket a fővárosi Honvédkórház a kialakult kapacitáshiányra hivatkozva – számolt be róla korábban a Magyar Hang is. Az ATV Híradó megkereste az üggyel kapcsolatban az intézményt, ahonnan választ is kaptak. 

Azt írták: „Kórházunk szülészeti osztályán minden feltétel rendelkezésre áll, és teljes személyzettel, összesen 70 ágyon tudjuk fogadni a hozzánk érkező szülő nőket. A tegnapi napon az a helyzet állt elő, hogy a megnövekedett szülésszám miatt, – mely magyarázható a szélsőséges időjárási körülményekkel is - az összes szülészeti ágyunk foglalttá vált”.

Azzal folytatták, ennek okán és a biztonságos betegellátás érdekében, vasárnap 12 óráig szükségessé vált más intézmények szülészeti osztályára irányítani a pácienseket”. Az intézmény szerint a komplikációmentesen lezajló szülés esetén, 2-3 napon belül hazabocsátható az édesanya és az újszülött, emiatt döntöttek a kétnapos átirányítás kérvényezése mellett, melynek végére vélhetően már rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás.

Címkék: Honvédkórház