Rendőrök vezették ki a Momentum kastély-privatizáció ellen tiltakozó politikusait

Rendőrök vezették ki a Momentum kastély-privatizáció ellen tiltakozó politikusait

A Momentum politikusai tiltakoztak a kastélyprivatizáció ellen (Képernyőfelvétel: Momentum / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán tárgyalta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés az edelényi kastély magánkézbe játszását, amiről a Fidesz a nyilvánosság kizárásával, zárt ülés keretein belül akart dönteni. Ezt próbálta meg megakadályozni Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője és Stummer János, a Momentum politikusa, akiket végül a rendőrök vezettek ki az ülésről – állította a párt szerda esti közleményében.

– Kirúgtak egy csomó dolgozót a kastélyból és zárt ülésen akarják tárgyalni annak sorsát. Ez hol érdeke az edelényieknek?! Mi addig itt maradunk, amíg el nem mondják, hogy mit akarnak eltitkolni és nyílttá nem teszik ezt a vitát a milliárdos értékű kastélyról – jelentették be a Momentum politikusai a közgyűlésen. Bedő Dávid országgyűlési képviselőjük szerint sehogy sem szolgálja a magyarok és helyiek érdekét az, hogy zárt ülésen vitázna a fideszes többségű közgyűlés a nemzeti kincsnek számító kastélyról.

 A Momentum politikusainak nem válaszoltak a képviselők, ehelyett rendőröket hívtak rájuk. Amíg a rendőrök igazoltatták és feltartották a momentumosokat, addig a közgyűlés „átosont” egy másik terembe tárgyalni. Végül Bedőéket kivezette a rendőrség az épületből és szabálysértési eljárást indítottak ellenük.

 

Címkék: Momentum, rendőrség