Rogán Antal munkatársa kapta Varga Judit parlamenti mandátumát

Rogán Antal munkatársa kapta Varga Judit parlamenti mandátumát

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiadta Farkas Örsnek Varga Judit országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden – számolt be róla az MTI.

Az állami hírügynökség úgy fogalmazott, hogy 2022-es parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP közös listájának 30. helyén mandátumot szerző Varga Judit február 16-án mondott le, de arról már nem írtak, hogy a volt miniszter miért is kényszerült erre. Pedig rég volt ekkora hatású közéleti botrány: Novák Katalin és Varga is azt követően buktak meg, hogy kiderült, kegyelmet kaphatott K. Endre, aki a pedofil bicskei igazgató, V. János bűntársa volt eltussolva azt, hogy a féri gyerekeket bántott. 

A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a mandátumot. A közös pártlistát állító jelölőszervezetek a pártlista 162. helyén szereplő Farkas Örsöt jelentették be a megüresedett mandátum betöltésére. Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi előírásoknak, az NVB 13 igen szavazattal meghozta határozatát, amelyben kiadta Farkas Örsnek az országgyűlési mandátumot.
Az NVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslatot kérni a Kúriától.

Farkas Örs kapcsán a Telex arra emlékeztetett, a politikus 2020-ban került a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához, ahol előbb kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztos lett, 2022 óta pedig ő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.