Róna Péter lesz a Jobbik EP-listavezetője

Róna Péter lesz a Jobbik EP-listavezetője

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselője és Róna Péter, az Oxfordi Egyetem tanára 2024. február 9-én. (Fotó: Jobbik-Konzervatívok Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik-Konzervatívok választmánya Róna Pétert kérte fel európai parlamenti választási listája vezetésére – derül ki az ellenzéki párt közleményéből. Lapunk már egy hete megkereste a közgazdászt ez ügyben, de akkor még nem tudott konkrétumot mondani a közgazdász.     

A párt így mutatta be jelöltjét: „Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász, és azon túl, hogy osztja politikai közösségünk konzervatív értékeit, sokat tehet hazánk nemzetközi megítélésének javításáért, amely az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően drámaian megromlott.” Mint hozzátették, Róna Péter európai ismertséggel bír, kiterjedt kapcsolatai vannak a nemzetközi üzleti és akadémiai világban, és évtizedek óta kapcsolatban áll az európai politika alakítóival. – Személye a biztosíték arra, hogy olyan ember fog képviselni bennünket, aki mindig ápolta 1956 eszményét, igaz magyar és igazi európai – áll a közleményben. Róna Péter egyébként 2022-ben az ellenzék közös köztársaságielnök-jelöltje volt.

A Jobbik szerint az Orbán-kormány ki akarja vezetni hazánkat a nyugati demokráciák szövetségi rendszeréből, „EU-s és észak-atlanti szövetségeseinket elárulva az orosz agresszió és a terjeszkedő kínai imperializmus kiszolgálója lett”. Szót ejtettek a gazdasági hanyatlásról is, amit jól mutat, hogy szakemberek és fiatalok százezrei hagyják el szülőföldjüket, valamint a születések száma is rekordalacsony. Eközben a fogyó népességet Orbánék külföldiek betelepítésével akarják pótolni – tették hozzá. Általánosnak nevezték a korrupciót és a pazarlást, miközben az állam eladósodása az egekben, az infláció pedig nálunk volt a legmagasabb az EU-ban. Úgy látják, az elhibázott gazdaságpolitika miatt a magyar gazdaság visszafordíthatatlanul elkanyarodik a fejlett világ gazdaságaitól, csökken a termelékenysége és versenyképessége.

– Európában páratlan módon korlátozzák a szólás- és sajtószabadságot, az akadémiai és művészeti szabadságot és autonómiát, a civil szervezetek tevékenységét – hangzott el a sajtótájékoztatón. Ebben a súlyos nemzetközi helyzetben vállalta el Róna Péter a Jobbik európai parlamenti listájának vezetését. Meggyőződésük, hogy Róna Péter az Európai Parlament képviselőjeként sokat tehet hazánk mélyponton lévő nemzetközi helyzetének javításáért és annak bemutatásáért, hogy a magyar nép nem azonos Orbánékkal.