Sietve beidézte az ügyészség Magyar Pétert

Sietve beidézte az ügyészség Magyar Pétert

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tegnap felhívott a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze és jelezte, hogy meg kívánnak hallgatni (egyelőre tanúként) egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt” – erről számolt be friss posztjában Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábbi férje, aki a kegyelemi botrány nyomán szembefordult a NER-rel és komoly kritikákat fogalmazott meg vezető fideszes politikusokkal, például Rogán Antallal szemben. A Diákhitel Központ volt vezetője posztjában azt írja, az ügyész azt mondta neki, „hogy múlt hét végén adták postára az idézést a mai napra és mivel úgy látják, hogy még nem vettem át a postai küldeményüket (3 nap után…), ezért tegnap már személyesen küldtek ki egy ügyészt, hogy kézbesítse számomra az idézést, de sajnos nem találtak otthon”.

A bejegyzést azzal folytatta: „Mikor rákérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség és jellemző-e, hogy egy nyomozás során olyan időpontra küldenek ki idézést, hogy szinte esély se legyen a normál kézbesítési szabályok szerint átvenni azt és hogy más ügyben is szoktak-e az idézés postára adását követően három munkanappal ügyészt küldeni a tanúként idézni kívánt állampolgár házához, nem kaptam megnyugtató választ”. A poszt végén azt üzente „Polt Péter legfőbb ügyésznek (volt Fidesz tagnak), hogy legalább a látszatra ügyeljen”, és felszólította, hogy azonnali hatállyal távozzon hivatalából, illetve mielőtt ezt megtenné, mentse fel azon ügyészeket, akik a Völner-Scahdl (és mások?) ügyében a nyomozást vezették.

Az nem derült ki a bejegyzésből, hogy milyen ügyben akarják meghallgatni, de korábban már kérte arra Gulyás Gergelyt, hogy menjen be vele tanúskodni egy ügyben az ügyészségre. Akkor úgy fogalmazott: „megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni”.

Magyar Péter posztja után az ügyészség reagált a leírtakra. Mint közölték, az ügyészség a büntetőeljárási törvény szabályainak megfelelően intézkedett Magyar Péter tanúkénti meghallgatásáról. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség először írásban idézte be Magyar Pétert, aki azonban a hivatalos küldeményt nem vette át. Miután telefonon sem tudták elérni, az idézést két alkalommal személyesen is megpróbálták kézbesíteni, amely szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze sms-t küldött az érintettnek, erre érkezett visszahívás. Magyar Péter azonban időt kért és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont, ez azonban nem történt meg csütörtök délelőttig – közölte a vádhatóság.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.