Siófok központi segítséget kér a munkájukat elvesztők számára

Siófok központi segítséget kér a munkájukat elvesztők számára

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sürgős központi segítséget vár Lengyel Róbert siófoki polgármester a kormányzattól, az operatív törzstől és minden más illetékestől a koronavírus-járvány okozta gondok miatt – írja a Portfólió a polgármester Facebook-bejegyzését idézve. A városban dolgozók közül sokan máris elveszítették a munkájukat, a testület tartalékai hosszú távon kimerülőben vannak.

Lengyel Róbert telefonon Witzman Mihály kormánypárti parlamenti képviselőtől azt kérte, járjon közbe a kormánynál és az Operatív Törzsnél, hogy konkrét lépésekkel támogassák a bajba jutott siófokiakat. Ugyanis nagyon sokan kértek segítséget az önkormányzattól, mert elvesztették a munkájukat, tartalékuk pedig nincs. Az önkormányzatok anyagi lehetőségei végesek, mert jelentős bevételkiesésekkel kell számolniuk.

A képviselő – a polgármester bejegyzése szerint – azt felelte, hogy most elsődleges a vírus elleni védekezés, de természetesen más jellegű pénzügyi/gazdasági döntések is voltak és várhatóak is. Megígérte, hogy az Operatív Törzshöz a Fidesz frakcióján keresztül, levélben juttatják el a polgármester felvetéseit. Az állásukat vesztőket pedig a munkaügyi központhoz irányította.