Sószóróval támadt a rabló, elfogták

Sószóróval támadt a rabló, elfogták

Ezt a hátizsákot zsákmányolta Debrecenben a sószórós rabló. (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyanú szerint a negyvenéves férfi sót borított a sértett arcára, majd az üvegcsével többször meg is ütötte. A debreceni járőrök még a helyszín közelében elfogták – írta meg a Police.hu.

Járókelők tettek bejelentést a rendőrségen június 9-én reggel hét óra előtt arról, hogy két férfi dulakodik Debrecenben, az Irén utcában. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol már csak az egyikőjüket találták meg. Az ötvennyolc éves férfinak vérzett a feje, és arról számolt be, hogy megpróbálták kirabolni. A támadót a járőrök perceken belül egy közeli utcában elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

Mint kiderült, egy helyi buszon kezdte el zaklatni a negyvenéves férfi a sértettet, többször megfenyegette, megütötte és a hátizsákját, valamint a mobiltelefonját követelte. Amikor leszálltak a buszról, ellökte áldozatát, kitépte a kezéből a táskát és sietve próbált egérutat nyerni, a sértett azonban utánaszaladt. Az elkövető ekkor elővett a zsebéből egy sószórót, a tartalmát ráborította áldozata arcára, majd többször fejen is ütötte az üvegcsével.

A rendőrök a táskát és a benne lévő készpénzt, iratokat, különböző értéktárgyakat hiánytalanul megtalálták, a sértettet pedig a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A román állampolgár gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

A rendőrség videót is közzétett az elfogásról:

Címkék: Debrecen, rablás