Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Gyárfás Tamásra a Fenyő-ügyben

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Gyárfás Tamásra a Fenyő-ügyben

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszabb börtönbüntetést és előzetes letartóztatást kért Gyárfás Tamásra az ügyészség másodfokon a Fenyő-ügyben: februárban első fokon Portik Tamást életfogytiglanra, Gyárfást hét évre ítélték Fenyő János egykori médiavállalkozó meggyilkolása miatt.

Mivel Gyárfás az elmúlt években minden tárgyaláson részt vett, és nem állt fenn nála a szökés veszélye, szabadlábon védekezhetett. Az ügyészségi közlemény szerint az ügyész másodfokon mindkét vádlottal szemben súlyosbítást kért; Gyárfás esetében az első fokon kiszabott hét éves ítélet hosszabbítását, Portik esetében a feltételes szabadlábra helyezés időpontjának – ez jelenleg húsz év – kitolását. Gyárfás és ügyvédje felmentést kért.

Fenyő Jánost 1998 elején saját autójában lőtték le Budapest II. kerületében, a Margit körút és a Margit utca sarkán. Fenyő számos akkoriban jól menő, ismert újságot felvásárolt a gyermeklapoktól a tinimagazinokon át a hírlapokig, médiabirodalma a meggyilkolásának évében tizenöt-tizenhét milliárd forintot érhetett. Az ügyészség szerint a merényletet az úszószövetség volt elnöke, Gyárfás felbujtására és az Aranykéz utcai robbantásért is elítélt Portik megbízására követte el Jozef Roháč szlovák bérgyilkos, akit 2017-ben életfogytiglanra ítéltek. Gyárfás és Portik perét 2019-ben egyesítették.