Szaniszló: A XVIII. kerületben diszpécserszolgálat segíti a háziorvosok munkáját

Szaniszló: A XVIII. kerületben diszpécserszolgálat segíti a háziorvosok munkáját

Szaniszló Sándor és Kiss László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A XVIII. kerületi önkormányzat önkéntes diszpécserszolgálattal segíti a háziorvosok munkáját – mondta a Propeller tudósítása szerint online sajtótájékoztatóján Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere. Korábban pengeváltás zajlott le Budapest Főváros Kormányhivatala és az országos ellenzék vezette fővárosi kerületek között azzal kapcsolatban, hogy kapnak-e segítséget a háziorvosok ezektől a kerületektől.

Szaniszló Sándor DK-s politikus csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kerületben a korábbinál sokkal több megkeresést kapnak a háziorvosok a védőoltások miatt, ezeknek a megkereséseknek a fogadására azonban nincs kapacitásuk, mert a betegeket kell ellátniuk.

Úgy fogalmazott: a kormány cserben hagyta a háziorvosokat, csakúgy, mint az összes egészségügyi dolgozót, ellmondása szerint DK-s vezetésű kerületek azonban mindent megtesznek, hogy segítsenek.

A XVIII. kerületben a védőnők is besegítenek az oltással kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásába. A további, egészségügyi végzettséget nem igénylő feladatokra önkénteseket toboroznak. Közösségi média oldalán a politikus azt is írta: a háziorvosok munkáját kérésükre a polgármesteri hivatalban telefonos megkeresésekkel segítik. Eddig 900 hívást folytattak le. 

– Az önkormányzat ebben az évben 42 millió forinttal támogatja a háziorvosi praxisokat, szükség esetén az éves támogatás összegét előre átutaljuk – közölte Szaniszló Sándor.

Budapest Főváros Kormányhivatala nemrég – háziorvosi bejelentésekre hivatkozva – azzal vádolta az általa baloldalinak minősített fővárosi önkormányzatokat, hogy nem biztosítanak munkatársakat az oltások megszervezéséhez. Ezt az országos ellenzék vezette fővárosi kerületek és a főváros is közös közleményben utasította visssza. Leszögezték, az önkormányzatok kapcsolatban vannak a háziorvosokkal, és minden jogszabályok szerinti segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Kitértek arra is: a fővárosi és a kerületi önkormányzatok képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék, illetve hogy eddigi kezdeményezéseikre legtöbbször politikai támadás volt a válasz.

Címkék: XVIII. kerület, oltás